Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника

📖"У письменника тільки і є один учитель: самі читачі." Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer). Повна назва цього свята Всесвітній день миру для письменника.
🩵💛В Україну свято прийшло аж у 2012 р. завдяки ініціативі української письменниці Лариси Ніцой
📌📌 Цікаві факти:
📚Перший професійний письменник України Іван Нечуй-Левицький пішов з роботи вчителя російської мови заради письменництва на рідній солов’їній.
📚Василь Симоненко терпіти не міг роботу журналіста, тому що не бачив у ній творчої свободи.
📚Родина Бориса Грінченка розмовляла російською, але після прочитання «Кобзаря» письменник твердо вирішив спілкуватись виключно українською
📚Джек Лондон був соціалістом, а крім того ‒ першим в історії американським письменником, який заробив своєю працею мільйон доларів.
📚Агата Крісті страждала на дискографію, тобто практично не могла писати від руки. Всі її знамениті романи були надиктовані.
📚Едгар Аллан По все життя боявся темряви.
Оноре де Бальзак завжди писав у темряві.
📚Чарльз Діккенс настільки не любив пам'ятники і монументи, що у своєму заповіті суворо заборонив зводити їх йому. Єдина бронзова статуя Діккенсу встановлена у Філадельфії.
📚У Лорда Байрона було чотири домашніх гусака, які всюди слідували за ним, навіть на громадських зборах.
📚Марк Твен був непоганим винахідником. Серед його розробок ‒ блокнот з відривними листочками для журналістів, шафа з розсувними полками, саморегульовані підтяжки, а також самий геніальний з його винаходів – машинка для зав’язування краваток!